Zadnji dan pred božično-novoletnimi počitnicami smo na OŠ Gabrovka-Dole preživeli v prazničnem vzdušju.

Sedmošolci na Dolah so pripravili scenarij in v sodelovanju z otroškim in mladinskim zborom izpeljali prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Naslednje tri ure so bile pod okriljem devetošolcev, ki so za učence 5.–8. razreda pripravili pester zabavni program. Na koncu so se vsi prepustili prazničnemu rajanju in se s plesom poslovili od leta 2022.

Devetošolci v Gabrovki so za učence 6.– 8. razreda pripravili plesni program s kvizom in različnimi nalogami, na koncu pa so vsi skupaj zaplesali na pesem #Sayhi, ki mlade opozarja na problem medvrstniškega nasilja. Posnetek nastopa si lahko ogledate tudi na šolski spletni strani. Sledila je prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki so jo izvedli učenci 7. razreda, popestrile pa so jo pesmi otroškega in mladinskega zbora ter učenci 2. razreda, ki so s plesnim venčkom božičnih pesmi dvorano popeljali v praznični čas. Na koncu smo se poslovili od naše čistilke Vesne Vogrin, ki se je s svojo vedrino in prijazno besedo dotaknila vsakega učenca. Učenki Larisa in Maruša Rozman sta ji izročili simbolično darilo in se v imenu vseh učencev in delavcev šole zahvalili za njeno delo in predanost.

Zaključek koledarskega leta 2022 je minil v čudovitem vzdušju sodelovanja in medsebojne povezanosti. Naj se le-to nadaljuje tudi v letu 2023.

Barbara Težak

(Skupno 353 obiskov, današnjih obiskov 1)