Za učence od 6. do 9. razreda so v tednu od 7. 6. do 10. 6. 2022 potekali naravoslovni dnevi prehrana. Ves teden so učenci spoznavali okusne jedi iz Slovenije in jih nekaj tudi sami pripravili. Učenci obeh 9. razredov so v torek, 7. 6., obiskali Vajsovo domačijo v Bučki. Ogledali so si več kot 500 let star mlin in prikaz mletja žita. Na koncu pa je mlinarica, ki je bila nekoč tudi učenka naše šole, pripravila še bogato degustacijo z izdelki iz domače ajdove in pirine moke.

V torek so prvi za kuhalnice poprijeli dolski učenci. Skuhali so golaž, polento, zeleno solato in marmorni kolač.

Naslednji dan so začeli s kuhanjem tudi v Gabrovki. Učenci 7. razreda so pripravili nedeljsko kosilo z govejo juho, govedino, praženim krompirjem, zeljnato solato in jabolčnim zavitkom.

V četrtek so kuhali šestošolci. Za kosilo so pripravili pečena piščančja bedra, dušeno rdeče zelje in mlince, ki so jih sami izdelali. Dobili so tudi poseben izziv – speči potice za festival potic, ki je v soboto, 11. 6. 2022, potekal v Gabrovki. Izbrali so si kokosovo potico, orehovo potico z rozinami in pehtranovo potico. Izziv so odlično opravili, saj sta prvi dve potici prejeli tudi bronasto priznanje na ocenjevanju.

Nazadnje so v petek na vrsto prišli še osmošolci. Skuhali so mineštro in odlične kremne rezine.

Učenci so v dejavnostih z veseljem sodelovali in spoznali, da je kosilo, ki ga pripraviš sam najokusnejše.

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)