Spoštovani starši.

V zadnjem tednu se je začelo zelo povečevati število okuženih otrok v šoli in vrtcu. Že pred tem in tudi trenutno je precejšnje število otrok v vrtcu in učencev v šoli, ki so odsotni zaradi različnih obolenj. Zelo je pomembno, da spremljate zdravstveno stanje svojega otroka. Bolnega otroka zadržite doma. Takoj, ko se pojavijo najmanjši znaki prehladnih obolenj, se morate povezati z osebnim zdravnikom otroka. Zagotovite, da bo opravljeno testiranje, na podlagi katerega bo ugotovljeno, za kakšno bolezen gre. Telefonska številka za naročanje na PCR testiranje po samotestiranju za učence in vrtčevske otroke, ki deluje med 7.00 in 15.00, je: 071 301 656.

Če gre za Sars-CoV-2, morate podatek o tem takoj, ko ga dobite, sporočiti v šolo na:

telefonsko številko: 031 612 072 in na spletni naslov: o-gabrovka.lj@guest.arnes.si .

Sporočite lahko tudi na moj naslov: igor.hostnik@os-gabrovka-dole.si . Hkrati obvestilo posredujete tudi razredniku ali vzgojiteljici oddelka.

To velja za vrtec in šolo!

Če je na hitrem testu pozitiven ali je pozitiven nekdo, s katerim je otrok imel stik, morate preverjati njegovo zdravstveno stanje. Zelo pomembno je, da ne odlašate s prijavo otroka na PCR testiranje. Ko dobite izvid testa, nam takoj sporočite, tako da lahko ustrezno ukrepamo! Vsak dan zamika v obveščanju pomeni večje število okuženih v skupini. Sedaj velja, da ob 30% okuženih (v 14 dnevnem obdobju) začnemo s poukom na daljavo, v vrtcu pa zapremo oddelek!

Pri enem oddelku smo to kvoto dosegli v treh dneh!

Prosimo, da ravnate odgovorno in nam omogočite, da tako ravnamo tudi mi.

Lep pozdrav

Igor Hostnik, ravnatelj

(Skupno 304 obiskov, današnjih obiskov 1)