V petek, 17. 9. 2021, smo za učence od 6. do 9. r. OŠ Gabrovka – Dole izvedli dan dejavnosti na temo prometa, ki so ga zelo popestrili uslužbenci iz ZD Litija, policista iz Policijske postaje Litija ter predstavnika Zavoda Vozim.

Z dejavnostmi smo začeli v posameznih učilnicah. Vsi učenci od 6. do 9. razreda so obnavljali in pridobivali znanje o prometu, varnosti v prometu ter o prvi pomoči. Nekatere skupine učencev so podrobneje preučile vrste prometa in prometna omrežja v Sloveniji v povezavi z geografijo, nekateri so spoznavali promet s pomočjo angleščine, matematike, fizike, tehnike in tehnologije, slovenščine ter zgodovine. Lotili smo se tudi risanja stripa.

Seveda je bil dogodek še bolj zanimiv za učence, ker so na tehniškem dnevu sodelovali tudi zunanji sodelavci. V Gabrovko se je pripeljal tudi rešilni avto, prijazna reševalna ekipa ZD Litija je učencem posredovala znanje o najnujnejših ukrepih pri nudenju prve pomoči, v katerih so se učenci tudi sami preizkusili.

Nad nasveti in resničnimi zgodbami gospoda policista Andreja Hrupa in pripravnika iz policijske postaje Litija so učenci vedno navdušeni in jih z velikim zanimanjem poslušajo. Tudi tokrat je bilo tako. Odgovorila sta tudi na marsikatero vprašanje učencev, ki bo prav gotovo pripomoglo k večji previdnosti učencev v prometu.

Devetošolci pa so imeli še predavanje s strani Zavod Vozim. Gospod Žiga jim je predstavil svojo zgodbo, ki se je nesrečno končala, saj je po prometni nesreči ostal na invalidskem vozičku, zaradi poškodbe hrbtenice. Ta pripoved se je učencev še posebej dotaknila.

Zahvaljujemo se vsem, ki so nam omogočili, da smo izvedli dan dejavnosti s tako pestro vsebino.

Učenci so pridobivali znanje in izkušnje za življenje. Verjamemo, da se bomo zaradi poudarkov, ki jih dajemo pri našem vzgojnem in izobraževalnem delu, veselili rezultatov, ki jih bomo opazili čez leta, saj se bodo naši učenci varneje obnašali v prometu in upoštevali prometno varnostne predpise.

 

Vodja tehniškega dne: Nataša Zupančič

(Skupno 240 obiskov, današnjih obiskov 1)