Četrto leto ustvarjanja radijske oddaje smo na OŠ Gabrovka-Dole zaznamovali s posebnim dogodkom. Na prijazno povabilo gospe Mateje Subotičanec smo se odpravili na ogled Radia Ognjišče.

Članice novinarskega krožka so spoznale celovito podobo delovanja radijske postaje – od dela odgovornega urednika, novinarja, glasbenega urednika, tonskega tehnika, poslovnega sekretarja do komercialista. V pogovoru z zaposlenimi so spoznale specifično podobo Radia Ognjišče ter pomen, ki ga dajejo pravilni rabi slovenskega jezika, ki se na številnih komercialnih radijskih postajah izgublja. Ugotovile so, da je delo novinarja zahtevno ter da potrebuje veliko iznajdljivosti, obenem pa ponuja tudi veliko kreativnosti, možnosti raziskovalnega dela ter nenehnega izpopolnjevanja. V snemalnem studiu so jim omogočili, da se je vsaka na kratko predstavila ter se s tem poskušala vživeti v vlogo novinarja na radiu. Na koncu je sledilo posebno presenečenje – Jure Sešek jih je v studiu prijazno povabil na pogovor, ki ga bodo 12. 10. 2019 ob 9. uri predvajali v oddaji Sobotna iskrica.

Za čudovito izkušnjo se najlepše zahvaljujemo gospe Subotičanec, ki nam je omogočila obisk Radia Ognjišče, ter vsem zaposlenim, ki so nas prijazno sprejeli.

Barbara Težak

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)